Nogomet
0

Manuel Pellegrini: Real je spreman za trofejnu sezonu

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Manuel Pellegrini trener je koji za ovu sezonu u rukama drži mnoštvo nogometnih mega zvijezda, ali to mu nikako ne osigurava lagodan posao na klupi madridskog Reala.

Ovog ljeta je novi-stari predsjednik Reala Florentino Perez na Santiago Bernabeu doveo velike zvijezde, kao što su Cristiano Ronaldo, Kaka, Karim Benzema ili, pak, Xabi Alonso, što uz kvalitetu koja je od ranije stanovala u ovoj svlačionici uistinu upotpunjuje priču o "dream teamu".

No, pitanje je kako će se svi igrači priviknuti jedni na druge, ali i kako će posao obaviti novi trener u Realu Florentino Perez.

  • Pripremni dio sezone je bio apsolutno obećavajući. Odigrali smo nekoliko sjajnih utakmica, ostvarili mnogo dobrih rezultata, ali mene najviše veseli činjenica što smo svi shvatili kako se prave vrijednosti ne moraju mnogo uhodavati. Mnoga pojačanja koja su se u Realu spojila po prvi put u karijeri igraju kao da su već mnogo duže zajedno - rekao je Pellegrini, te nastavio:

  • Spremni smo za trofejnu sezonu. Drago mi je što smo u pripremama, u svakoj utakmici, pokušavali diktirati tempo. Mi smo bili ti koji su se nametali. Držali smo loptu tokom velikog dijela utakmice i ponašali smo se kao gospodari situacije.

Pellegrini je završio uz riječi:

  • Svaki igrač se jednako borio i na treningu i na utakmicama. Svima je jasno da nema zagarantiranog mjesta u momčadi, te ih to tjera u dodatni rad, a ja sam oduševljen takvim njihovim stavom.