Nogomet
1.2k

Manijaci se oprostili od kolege: 26 baklji za Mirzinih 26 godina

Piše: E. F.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Navijači Fudbalskog kluba Željezničar su na današnjoj utakmici sa Slobodom iz Tuzle u 26. minuti zapalili 26 baklji i tako odali počast Mirzi Raščiću, navijaču čiji je život nasilno ugašen u njegovoj 26. godini.

Na ovaj način Plavi s Grbavice su željeli na vječni počinak ispratiti Raščića i pokazati kako nikada neće biti zaboravljen. Igrači Željezničara su pred početak utakmice na teren izašli u majicama sa Mirzinim likom, a na transparentu na južnoj tribini napisano je "Otišao je primjer kako klub se voli, a to južnu tribinu najviše boli. Rahmet ti duši Mirza".

Podsjetimo, Mirzin život je naglo prekinut 16. aprila 2015. godine i to u prostorijama Udruženja FK Željezničar. Tada ga je, pucavši iz pištolja, ubio Izudin Tahirović koji je samo nekoliko sati nakon ubistva i uhapšen.

Nakon hapšenja Tahirović se tokom saslušanja u policiji ali i Tužilaštvu branio šutnjom. Podsjećamo, kobne večeri došlo je do svađe između navijača koji su u Udruženju dogovarali odlazak na utakmicu koja se protekle subote odigrala u Vitezu i to između fudbalskih klubova Željezničar i Vitez.

U jednom trenutku došlo je do tuče i to između Tahirovića i Amara Zulića. No, Tahirović se nakon toga udaljio iz prostorija Udruženja da bi se naknadno vratio sa pištoljem te pucao u Raščića.

Iako je Hitna pomoć brzo došla Raščić nije izdržao te je preminuo na putu do bolnice. On je ukopan u subotu 18. aprila 2015. godine na mezarju Vlakovo, a na vječni počinak ispratilo ga je više od 1.000 ljudi.

Utakmica Željezničara i Slobode je završena rezultatom 1:1.