Nogomet
366

Manijaci izgubili strpljenje: "Miloše odlazi" i "skinite dresove" poruka je sa Grbavice

Piše: O. T.
Milomir Odović, Vlado Čapljić i Edis Mulalić su u nepunih godinu dana prodefilovali Grbavicom. Njima je presudila odluka čelnika kluba koji su uručivali otkaze. Sličnu sudbinu mogao bi doživjeti i Miloš Kostić kojem su navijači poručili da "odlazi".

Navijači Željezničara bili su strpljivi tokom prošle sezone kada je klub jako loše otvorio prvenstvo, a kasnije izgubio i bitku za plasman u evropska takmičenja. Bili su strpljivi i nakon gostujućeg poraza od Čelika u 28. kolu prošle sezone, ali i nakon remija sa Rudarom iz Prijedora u 29. kolu na Grbavici.

Ipak, nakon trećeg vezanog poraza u ovoj sezoni, a koji je stigao u 6. kolu, Manijaci i ostali navijači Plavih izgubili su i zadnje zrno stpljenja te su pozvali igrače da "skinu dresove" i trenera da napusti klupu. Treći vezani poraz Plavima nanio je Zrinjski koji je golom Bilbije sa 1:0 slavio na Grbavici.

Željezničar ne pamti niz od tri vezana ligaška poraza otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine. Nakon šest kola ima dvije pobjede, remi i tri poraza.

Željezničar predstavio novog trenera i najavio titulu, Kostić odgovorio: Vratit ću je!

Računajući i Kostića, četiri različita trenera (Mulalić, Čapljić, Odović) u manje od godinu dana te oko nestvarnih 30 pojačanja od prošlog ljeta (Mailson, Zahirović, Hodžurda, S. Stevanović, Djermanović, Fejzić, Bogičević, Livaja, Lendrić, Stokić, Bekrić, Diatta, Kramarić, Mladenović, Halvadžić, M. Stevanović, Faria, Zolotić, Stanić, Nikolić, Jahić, Hervas, Lazić, Bevab, Radinović, Toskas, Pozder, Šećerović, Boccaccini, Husić) prošlo je kroz Željine papire. Puno? Previše.