'Ustao na lijevu nogu'
0

Manicheov srednji prst fotoreporteru

Totalsport
Maniche
Maniche
Nove nevolje za trenera nogometaša Kölna Zvonimira Soldu! Njegov ponajbolji igrač, Portugalac Maniche, istaknuo se primitivnom gestom koja bi ga mogla koštati poprilične novčane kazne.

Fotoreporter Bilda uslikao je 33-godišnjeg veznjaka uoči jutarnjeg treninga u klupskom trening-kampu u Geißbockenheimu.

Na parking je u svom crnom Lamborghiniju, šampionu voznog parka Kölnovih nogometaša sa 620 konjskih snaga, Maniche stigao u 9.10 ujutro. Na ulazu se suočio s dva željezna stuba položena u betonsko ležište između kojih je bila razapeta plastična traka. Njome parkirališni redar nastoji čuvati najbolji parking prostor Kölnovim zvijezdama.

Maniche, za razliku od saigrača koji su došli ranije, poput Lukasa Podolskog, nije imao volje dići se iz svog skupocjenog automobila i pomaknuti barijeru sam. Radije je odlučio lijeno leći na sirenu dok vremešni čuvar Hansi Dentinger nije dotrčao do automobila i uklonio prepreku.

Portugalac se potom napokon uparkirao na željeno mjesto. Fotoreporteru koji je fotografirao cijeli taj komplicirani proces, jednom kad se izvukao iz jurilice, Maniche je pokazao srednji prst opsovavši pritom nekoliko puta na portugalskom.

Bild je dobio zanimljivu fotoreportažu, a uzdrmani klub hrvatskog trenera novi val negativnog publiciteta. Nakon svega reagirao je sportski direktor klba Michael Meier:

"Takvo ponašanje naših nogometaša najstrože osuđujemo. Manicheov se potez ne može opravdati i stoga će snositi posljedice".