Nogomet
4

Mandžukić prošao ljekarski pregled u Madridu: Sretan sam što sam ovdje

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatski nogometaš Mario Mandžukić uspješno je prošao ljekarski pregled u Madridu uoči potpisivanja ugovora s aktuelnim prvakom Španije – Atleticom.

Mandžukić je u zoru sletio u Madrid, te se od 9 sati ujutro nalazio u klinici Fremap Majadahonda, gdje je obavljao rutinski ljekarski pregled, kako bi se španski prvak uvjerio da ne kupuje ozlijeđenog igrača. Isti je uspješno priveo kraju kako prenosi AS, te će uskoro potpisati ugovor s prvakom Primere. Mandžukić će u prostorijama stadiona Vicente Calderona potpisati petogodišnji ugovor do 2019. godine.

"Jako sam sretan što sam danas ovdje! Gledao sam mnoge utakmice Atletico Madrida i savršeno mi odgovara stil koji njeguje trener Diego Simeone", rekao je Mandžukić nakon izlaska iz klinike.

Atletico će uskoro bivšem klubu hrvatskog reprezentativca Bayernu isplatiti 22 miliona eura, prenose španski mediji.

Mandžukić je u protekle dvije sezone zaigrao u 54 utakmice za Bayern, te je bio strijelac 34 pogotka. Prošle je sezone pod španskim stručnjakom Pepom Guardiolom nastupio u 30 utakmica, te je postigao 18 golova. Upravo je Guardiola i njegova nogometna filozofija razlog zbog kojeg Mandžukić odlazi iz Münchena.