Svako piše svoju historiju
0

Mandžukić: Nervira me poređenje s Džekom

Totalsport
Mario Mandžukić
Mario Mandžukić
Napadač Wolfsburga Mario Mandžukić je ove sezone za svoju ekipu u Bundesligi zabio šest golova. U posljednjih je 17 bundesligaških dvoboja zabio 14 puta.

"Otkad sam ovdje, Mario je naš najvažniji napadač", pohvalio je svog pulena trener Volfsburžana Felix Magath.

U subotu je pri hamburškom gostovanju (1-1) Mandžukić zabio već nakon 64 sekunde igre na ubačaj Patricka Ochsa.

Na pitanje da je po statistici od njega bolji samo Mario Gomez, napadač Bayerna, Mandžukić je rekao da ga to ne zanima.

"Žao mi je ako ste razočarani, ali jednostavno je tako. Nije mi ovaj put bilo teško zabiti. Centaršuteve kakav je bio ovaj Ochsov nije teško pretvarati u pogotke", rekao je Mandžukić, a na opasku da je novi Edin Džeko dodao:

" Edin je Edin. Ja sam Mario. Te me usporedbe često znaju iznervirati. Edin je ovdje ispisao svoju historiju. Ja pišem vlastitu. Želim samo biti važan za ovu ekipu.

Raspoloženiji od Mandžukića za razgovor na istu temu bio je njegov saigrač Marcel Schäfer.

"Mario je na dobrom putu da postane ono što nam je bio Džeko. Vrlo je važan za nas. Njegov je najveći problem što mu u napadu nedostaje jedan genijalan partner, kakvog je Džeko imao u Grafiteu."

Ostali se napadači Magathove ekipe nisu proslavili nakon uvodnih deset kola nove bundesligaške sezone. Srđan Lakić čeka još svoj debitantski prvenstveni pogodak, Patrick Helmes nije zabio od prvog kola kada je pogodio dvaput, dok je Ashkan Dejagah dodao samo dva pogotka. Sam Mandžukić zabio je više od trojice saigrača u napadu.