Nakon "otimanja" lopte
0

Manciniju uvjetna novčana kazna

Totalsport
Zbog incidenta pri kraju premierligaškog dvoboja protiv Evertona na Eastlandsu 24. ožujka, kada se sa suparničkim trenerom Davidom Moyesom umalo potukao uz aut-liniju oko lopte, trener Manchester Cityja Roberto Mancini kažnjen je s 20.000 funti.

Ipak, Italijan je ne mora platiti, barem ne odmah.

"Mancini je upozoren za dobrobit svog budućeg ponašanja te kažnjen novčanom kaznom od 20.000 funti. Kazna je odgođena uz uslovni rok koji ističe na kraju sezone 2011/2012", saopćili su iz Engleskog nogometnog saveza (FA).

To znači da će Mancini platiti kaznu, moguće odgovarati i na drugi način pod težim okolnostima, samo u slučaju da ponovi sličan ispad.

Tom je prilikom nasrnuo na kolegu kojem se lopta odbila u naručje procijenivši da će ovaj odugovlačiti s njenim povratkom u igru. Everton je tada vodio, kao što je i završilo, 2-0.

Verbalni konflikt dvojice trenera koji je prijetio prerasti u nešto više morao je spriječiti četvrti sudija, nakon čega je glavni obojicu poslao na tribine. Mancini se još u tunelu izvinio Moyesu priznavši mu da je pretjerao. Moyes, koji je rekao da Manciniju nema šta zamjeriti, nije ni bio suočen s disciplinskim procesom.