Problemi za City
1

Manciniju bi mogla biti ponuđena klupa Azzurra

Klix.ba
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Manchester City bi mogao doći u situaciju da se bori kako bi zadržao talijanskog stručnjaka Roberta Mancinija, ukoliko on dobije poziv da sjedne na klupu talijanske reprezentacije.

Sadašnji selektor Azzurra Cesare Prandelli je pod velikim pritiskom i loš rezultat na predstojećem Euru bi mu sasvim sigurno donio i otkaz. U tom slučaju, najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika bio bi Mancini, koji je prošle sezone osvojio titulu u engleskom nacionalnom šampionatu, piše The Sun.

Talijan je ugovorom vezan još jednu godinu za City, a još uvijek nije produžio ugovor. Mancini je trenutno na godišnjem odmoru s porodicom na Sardiniji, gdje će ostati sve do početka priprema njegove ekipe idućeg mjeseca.

On je još ranije isticao kako bi, naravno, volio sjesti na klupu talijanske reprezentacije jednog dana, s tim da tada vjerovatno nije očekivao da bi se to moglo desiti tako brzo. U Cityju su navodno spremni za novi 4-godišnji ugovor Manciniju ponuditi veću plaću, umjesto sadašnjih 3,5 miliona funti godišnje, dobijao bi 5,5 miliona funti, što bi ga učinilo najplaćenijim stručnjakom u Premiershipu, zajedno s menadžerom Uniteda Alexom Fergusonom.