Nogomet
0

Mancini: Želim trenirati u inostranstvu, ne u Italiji

Totalsport
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Roberto Mancini, 44-godišnji talijanski trener, bio je tokom ove sezone doveden nekoliko puta u kontekst angažmana u nekom od nogometnih klubova širom Evrope.

No, ništa se od toga nije dogodilo, a Mancini je u razgovoru za Sky Sport Italiju, najavio da je od naredne sezone spreman i da žarko želi angažman. Zanimljivo, nije istakao rad u Italiji kao prioritet.

  • Nakon godinu dana pauze vrijeme je da se vratim poslu. Ovaj odmor je dobrodošao u jednu ruku, ali osjećam se ponovno prepunim energije i želim raditi. Ako vas zanimaju želje onda mogu reći da ne bih volio raditi u Italiji. Moja je želja inostrani angažman - rekao je Mancini.

U relativno kratkoj trenerskoj karijeri Mancini je osvojio čak tri naslova prvaka, tri zaredom s Interom, ali je nakon toga iznenada dobio otkaz od vlasnika milanskog kluba Massima Morattija, koji je na tu dužnost doveo Mourinha.

  • Ne vjerujem da sam na popisu, čak i širem, Real Madrida. Ne znam gdje ću, ali sam spreman i za pregovore i za rad i za velike izazove - završio je Mancini.