Trebaju mu još 3-4 igrača
64

Mancini traži još 37 miliona funti za dvojac iz Lillea

Klix.ba
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini insistira da vlasnici kluba dodatno odriješe kesu ovog ljeta, uprkos tome što su na pojačanja u prethodne dvije godine potrošili 210 miliona funti.

Mancini planira za 37 miliona funti dovesti dvojac iz Lillea, napadača Edena Hazarda i lijevog bočnog Lucasa Dignea. Talijan je očajan zbog toga što je u posljednja tri mjeseca bio hendikepiran u veznom redu i odbrani zbog obaveza igrača prema reprezentaciji ili povreda.

Njegov posao je trenutno siguran, ali bi se to moglo promijeniti izgubi li City i definitivno utrku sa Unitedom u borbi za prvaka Engleske, prenosi tabloid The Sun. Ako Mancini ostane, on želi prevenirati neugodne situacije koje su mu se dešavale u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Izgubili smo Yayu i Kolo Tourea tokom Afričkog Kupa nacija, imali smo nekoliko povreda zbog čega su odsustvovali Vincent Kompany i Joleon Lescott te Sergio Agüero u posljednje dvije utakmice. Želim spriječiti te hendikepe. Izgradili smo dobar i jak tim, sad su nam dovoljna još tri ili četiri igrača sa jakim mentalitetom", istakao je Mancini.