Talijan očekuje pobjedu
14

Mancini: Tevez će odlučiti večerašnji derbi

Klix.ba
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini vjeruje kako će argentinski napadač Carlos Tevez postići najvažniji gol u historiji Cityja.

Mancini ističe kako vjeruje da je Tevez predodređen da postigne pobjedonosni gol u večerašnjem derbiju između dva Manchestera, koji bi mogao odlučiti o tituli u Premiershipu. Talijanski stručnjak će u napadu Tevezu vjerovatno dodati Aguera. Otkako je iz Uniteda došao u City 2009. godine, Tevez je u šest utakmica pogodio tri puta protiv svog bivšeg kluba.

I Unitedov menadžer Alex Ferguson smatra kako je Tevez kadar da pomrsi račune njegovom timu u borbi za titulu. "Ipak, vidjet ćemo šta će se desiti večeras", rekao je Ferguson, prenosi list Mirror.

Mancini je dodao kako njegovi igrači ne osjećaju pritisak te da očekuje pobjedu. "U svim utakmicama koje smo igrali s Unitedom u posljednjih 12 mjeseci bili smo na istom nivou kao i oni", naveo je Talijan. Cityjev nogometaš Vincent Kompany je kazao kako nema tremu pred ovaj dvoboj, naglasivši da je na njemu i saigračima da pokažu kvalitet na terenu.