Želi da Džeko ostane u Cityju
0

Mancini: Sumnjam da će Rooney napustiti Manchester United

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Robero Mancini, menadžer Manchester Cityja, izjavio je kako bi njegovom klubu bilo ''teško'' osigurati transfer Waynea Rooneyja iz Manchester Uniteda.

Rooneyja je Unitedov menadžer Alex Ferguson ostavio na klupi na uzvratnoj utakmici osmine finala u utorak protiv Real Madrida na Old Traffordu. Manchester United je izgubio 2-1 i oprostio se od Lige prvaka, a Fergusonov potez dao je povoda engleskoj štampi za učestale spekulacije o Rooneyjevom odlasku iz redova Crvenih vragova nakon ove sezone.

Roberto Mancini nije ''kupio tu priču''…

"Rooney je jedan od najboljih napadača u Evropi i teško bi bilo očekivati da će otići iz Manchester Uniteda. Ne znam, nije mi baš poznata situacija. Razumijem da je Rooney možda uznemiren što nije bio u startnoj postavi, ali to su situacije kakve se događaju u svim klubovima. Nakon nekolikodana običnu padnu u zaborav", veli talijanski stručnjak.

Izvještaji sugeriraju da bi budućnost našeg nogometaša Edina Džeke u Cityju mogla biti ključna i u eventualnom slanju ponude za Rooneyja. Aktuelni njemački prvak Borussia Dortmund već se počeo pripremati za gubitak Roberta Lewandowskog, kojeg želi nadomjestiti s Džekom. Reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine se proslavio igrajući u Bundesligi u Wolfsburgu, s kojim je osvojio i naslov prvaka…

"Trenutno nema ništa u toj priči. Na kraju možda nešto i bude, ne znam. Na ljeto bi moglo biti i moguće. U svakom slučaju, Džeko je u našim očima važan igrač za Manchester City i volio bih da ostane s nama", zaključio je Mancini.