Manchester City
0

Mancini sprema "udar na Liverpool"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Roberto Mancini, talijanski nogometni trener koji je nedavno preuzeo vođenje Manchester Cityja, ne krije da u svoju ekipu želi dovesti najbolje igrače Liverpoola.

Liverpool će imati velikih financijskih poteškoća ukoliko ove sezone ne uspije izboriti plasman u Ligu prvaka, piše The Sun. Manchester City i njegov novi šef struke Mancini nemaju problema s novcem, te bi mogli biti zainteresirani za krah ''redsa'', koji u Premiershipu trenutno zauzima tek sedmo mjesto sa 33 boda, dva manje od petog Cityja, a čak 12 manje od vodećeg Chelseaja.

Znano je da u Ligu prvaka iz Engleske idu prve četiri ekipe na kraju prvenstva.

"Ukoliko Liverpool ponudi na tržištu Stevena Gerrarda, Fernanda Torresa i Javiera Mascherana, bit ćemo zainteresirani. Isto tako, učinit ćemo sve što možemo da spriječimo njihov plasman među četiri najbolja", kaže Mancini, koji je potvrdio da želi osnažiti svoju ekipu već i u skorašnjem zimskom prijelaznom roku.

"U odbrani imam puno povrijeđenih igrača, trebaju nam pojačanja u toj liniji, a ista je situacija i u veznom redu. S napadačima nemam problema i ne trebam nove."

Dodao je da bi u svom klubu volio vidjeti Interovog braniča Maicona i švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića iz Barcelone, s kojima je saurađivao na San Siru dok je bio trener Intera.

"Volio bih dovesti Maicona. Sa Zlatanom sam, pak, uvijek imao odličan odnos. Koji trener u svom sastavu ne bi poželio Ibrahimovića?"

No, već i prije Mancinija je City želio u svoje redove dovoditi neke od najboljih nogometaša svijeta, pa im to baš i nije polazilo za rukom. Ne može ni novac sve kupiti.