Tokom utakmice s Ajaxom
0

FOTO / Mancini se svađao s Džekom, Balotellijem, sudijom i kamermanom

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Manchester City je u izuzetno važnom susretu protiv Ajaxa u 4. kolu Lige prvaka propustio upisati pobjedu te time ispao iz utrke za drugu fazu elitnog evropskog klupskog takmičenja. Menadžer Cityja Roberto Mancini je tokom utakmice bio bijesan, pa se uspio posvađati sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom, Mariom Balotellijem, snimateljem i sudijom.

Nakon pobjede nad Cityjem u prošlom kolu na Amsterdam Areni rezultatom 3:1, Ajax je krenuo odlično i u ovaj susret. Holandski prvak je poveo u 10. minuti golom De Jonga. Na 2:0 je osam minuta kasnije povisio ponovo De Jong. Potom je na 1:2 smanjio Toure u 22. minuti, a za konačinh 2:2 je pogodio Aguero u 74. minuti susreta.

Ovaj je remi eliminisao Građane iz borbe za pozicije koje vode u drugu fazu. Mancini je nakon utakmice izjavio da je ostanak u Ligi prvaka nemoguća misija.

On je bio veoma uznemiren pa se tokom utakmice posvađao sa Džekom i Balotellijem, a nakon završetka susreta se okomio na snimatelja i sudiju. Potpuno je izgubio kontrolu.

Daily Mail piše da skupi igrači u Mancinijevim redovima nisu plaćeni da prave greške i za to krive druge. Loše partije ekipe u Ligi prvaka su se loše odrazile na Mancinija.

"Neke stvari koje sam čuo o ekipi ove sedmice me tjeraju da pomislim da se radi o timu s dna tabele", rekao je Mancini.

City nije poražen u Premier ligi, ali neuspjeh u Ligi prvaka ostavlja gorak okus.

Foto: AFP
Foto: AFP
City je u septembru na stadionu Santiago Berbabeu poražen od Real Madrida u posljednjim trenucima susreta. Na svom terenu je potom ekipa Cityja potpuno nadigrana od ekipe Dortmunda. u Amsterdamu je City igrao bolje, ali je ponovo zasluženo izgubio od Ajaxa. "Građani" su za sada posljednji u grupi.

Utakmicu s Ajaxom na Etihadu je City započeo onako kako je završio onu u Amsterdamu, a kasnije je zaigrao i bolje. Međutim, odluka linijskog sudije da poništi Aguerov gol je koštala City pobjede.

Foto: AFP
Foto: AFP
No, to se ne može uzeti kao jedini razlog za remi. Golman Joe Hart je zasigurno mogao bolje reagovati prilikom prvog gola, dok je Yaya Toure definitivno trebao spriječiti drugi pogodak.

Možda jedina pozitivna stvar je to što City ne odustaje ni kada zaostaje dva gola.