Nogomet
0

Mancini prošle sezone pregovarao s Monacom

Klix.ba
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Menadžer engleskog prvaka Manchester Cityja Roberto Mancini priznao je da je prošle sezone bio vrlo blizu odluke o napuštanju Etihada.

Guardian piše da je talijanski stručnjak tokom prošle sezone tri mjeseca pregovarao s bogatim francuskim drugoligašem Monacom koji je od prosinca 2011. u vlasništvu Dmitrija Ribolovljeva. Ruski tajkun je odlučio uložiti velika financijska sredstva u klub iz Kneževine, a velike je ambicije pokazao i lovom na poznato trenersko ime.

Na kraju nije uspio dovesti Mancinija, ali jest njegova sunarodnjaka Claudija Ranierija, nekadašnjeg trenera Valencije, Chelseaja, Juventusa, Rome, Intera i još čitavog niza klubova. Mancini je, pak, u konačnici odlučio ostati u Cityju s kojim je potpisao novi petogodišnji ugovor.

Talijan nije ni potvrdio ni demantirao pregovore s Monacom, ali je priznao da je imao ponude više klubova.

  • Prošle sam sezone bio u bliskom kontaktu sa sedam ili osam klubova, ali bilo mi je draže ostati ovdje. Dobro sam radio tri godine, a ako netko misli da nisam, podsjećam da smo osvojili tri trofeja u dvije sezone. Sljedeće će nam tri ili četiri godine biti iznimno važne - kazao je Mancini.