Nogomet
2

Mancini: Prodaja Balotellija u Milan je bila moja odluka

Totalsport
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Roberto Mancini, menadžer Manchester Cityja, priznao je kako je odluka o prodaji Marija Balotellija Milanu bila njegova, ali je negirao da je ''sretan jer se riješio svog sunarodnjaka''.

"Odluka je bila samo moja. Do prije sedam dana nije bilo moguće prodati Balotellija jer nismo dobili nikakvu ponudu za njega. U zadnja tri dana je Milan krenuo s pregovorima i poslao je ponudu. Procijenili smo da je njegov transfer u Milan koristan za svakoga. Za Marija, jer je dobio priliku vratiti se u Italiju i zaigrati za tako veliki klub kao što je Milan. Za naš klub također, jer smo zaradili neki novac", rekao je Mancini.

Mnogi smatraju da je Mancini odahnuo, jer se riješio problematičnog napadača s kojim se često sukobljavao zbog njegovih problema s disciplinom.

"To nije točno, nismo sretni zbog Balotellijevog odlaska. Njegov je doprinos bio značajan, igrao je dobro, osim možda u zadnja tri ili četiri mjeseca zbog velikog problema s povredom. On je pomogao ekipi u osvajanju Premiershipa i FA Cupa. Žao nam je što je Mario otišao, ali to je nogomet.

Mario ima sve, uvijek je imao sve. Kvalitetan je nogometaš. Važno je da sam to shvati ", zaključio je Mancini.