U Ligi prvaka potrebna i sreća
0

Mancini: Prerano je City porediti s Barcelonom

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ranije je to predstavljalo kompliment, no sad menadžeru Manchester Cityja Robertu Manciniju smeta kad njegov klub porede sa Barcelonom.

Talijanski stručnjak ističe da je još prerano praviti takve usporedbe, te da one samo stvaraju dodatni, bespotrebni pritisak. "Razumijem da su ljudi uzbuđeni, ali još je rano za takve usporedbe. Istina, naš cilj je još poboljšati igru, te osvojiti Premier ligu i Ligu prvaka u budućnosti. Ali, dajte da vidimo šta će se dešavati do maja iduće godine. Treba nam vremena", kaže Mancini.

Dodaje kako klub igra Ligu prvaka prije nego što je on očekivao. "Klub je kupio dobre igrače i radili smo vrlo teško, te stoga zaslužujemo ovo što smo ostvarili. Ali, ima još dosta prostora za napredak", ističe Talijan.

Novo pojačanje, Argentinac Sergio Agüero pokazao se kao istinski hit, a u prošlom kolu Premiershipa potopio je tim Wigana hat-trickom na stadionu Etihad, što je sjajna uvertira pred meč u Ligi prvaka protiv Napolija u srijedu, piše britanski tabloid The Sun.

"Možemo reći da želimo osvojiti Ligu prvaka, jer sve ekipe koje su tu žele to isto. Međutim, isto tako treba znati da smo u teškoj grupi gdje svako može ostvariti prolaz dalje ili ispasti", oprezan je Mancini.

Pojašnjava to riječima da se Liga prvaka ipak razlikuje od nacionalnog prvenstva u kojem možete nadoknaditi propušteno, dok su u Ligi prvaka porazi teško nadoknadivi. Na kraju je zaključio da je Liga prvaka sjajno takmičenje, posebno ako ste još i miljenik sreće.