Nogomet
2

Mancini postepeno prelazi na 3-5-2 formaciju sa Cityjem

Totalsport
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Menadžer aktualnog nogometnog prvaka Engleske, Roberto Mancini, bio je izrazito ljut na svoju posljednju liniju nakon remija protiv Liverpoola (2-2) u sklopu 2. kola Premierlige.

Manchester City dva se puta vraćao iz ponora i izvukao bod na Anfieldu zahvaljujući, prije svega, Martinu Škrtelu koji je "dodao" loptu Carlosu Tevezu za pogodak, a zatim i Argentincu koji je to znao iskoristiti. Međutim, Mancini nije ni najmanje zadovoljan činjenicom da njegova ekipa već drugu utakmicu zaredom prima dva pogotka.

"Mislim da je vrijeme da prestanemo primati dva gola u svakoj utakmici. Danas smo dva dobili iz prekida, iako drugog nije ni bilo (slobodan udarac Luisa Suareza). Razočaran sam kao i svaki puta kada ne pobijedimo. Ali, ovo je Anfield, biti dva puta u minusu i vraćati se nije mala stvar. Pokazali smo karakter", rekao je talijanski stručnjak na klupi Cityja.

"Građani" su prvih 30-ak minuta utakmice, do pogotka, igrali s tri čovjeka u zadnjoj liniji, te pet igrača u vezi. To je novi sistem za koji, barem tako smatra Mancini, nogometaši još nisu spremni.

"Treba nam još vremena. Prvih 30 minuta imali smo posjed lopte debelo u našu korist, a onda se dogodio pogodak koji nas je poremetio. Moramo poraditi na realizaciji, jer smo stvorili 4,5 prilika na početku, ali nismo znali zabiti. I naravno na obrani", rekao je Mancini, te zaključio.

"Do kraja prijelaznog roka ostalo je još pet dana. Naporno ćemo raditi da se pojačamo".