Premiership
0

Mancini ponosan, Hodgson odlučan ne pustiti Mascherana

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AP)
Roberto Mancini (Foto: AP)
Nogometaši Manchester Cityja domaćom su 3-0 pobjedom nad Liverpoolom u derbiju drugog kola Premiershipa poslali jasnu poruku o kvaliteti svim rivalima u Engleskoj.

Blistao je zadovoljni talijanski trener Roberto Mancini, koji je uvjerljivom pobjedom ugodio svom šefu, šeiku Mansouru.

"Vrlo sam sretan zbog svega. Nadao sam da ćemo odigrati dobru utakmicu zbog našeg vlasnika koji je prvi put bio na tribinama našeg stadiona. Bilo je vrlo važno da na njega ostavimo dobar dojam", rekao je Talijan.

"Najvažniji je mentalitet, sistem igre manje je bitan. Ovog puta igrali smo s Carlosom Tevezom kao usamljenim napadačem. Ako ova ekipa ima dobar mentalitet, može pobijediti svakoga."

"Dobro je da pobjeđujemo jer ćemo se podizati iz utakmice u utakmicu. Mnogi igrači još se ne poznaju dobro u igri i zato nam je potrebno još vremena da se uigramo."

"Čestitam Manchester Cityju i njegovu treneru na zasluženoj pobjedi i dobroj igri. Ipak, mislim da nismo imali sreće i da smo poraženi preteškim rezultatom. Nismo zaslužili poraz od tri gola razlike", rekao je menadžer Liverpoola Roy Hodgson, kojem je poraz otvorio oči u tolikoj mjeri da je kod vlasnika javno apelovao da mu ne prodaju argentinskoga defanzivnog veznjaka Javiera Mascherana, koji je odbio nastup uoči utakmice u želji da pritisne vodstvo kluba da ga pusti u Barcelonu.

"Volio bih da Mascherano ostane. To je moja želja i moja nada. Ne želim ga prodati, pogotovo ne za iznos koji se spominje u kontekstu posljednje ponude (15 miliona funti, op. a.). Nadam se, ma koliko naivno to bilo, da će Javier nastaviti igrati za nas jer je jako dobar igrač koji nas čini boljom ekipom."