Nakon ispadanja iz Carling Cupa
0

Mancini: Penal na Džeki je bio 100 posto

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini (Foto: mcfc.com)
Roberto Mancini (Foto: mcfc.com)
Menadžer nogometaša Cityja Roberto Mancini napustio je sinoć Anfield uvjeren da je protiv njegovog tima sviran penal koji nije postojao, dok je sudija propustio svirati jedanaesterac za City onda kada je imao razloga za to, čime je, prema njegovom mišljenju, timu iz Manchestera oduzeto finale Carling Cupa.

Nigel de Jong je doveo City u vodstvo, što je bio njegov drugi gol otkad je došao u redove Građana, dok je naš reprezentativac Edin Džeko također poentirao, 15. put u dresu Cityja. No, ni to nije bilo dovoljno. Liverpool je u oba navrata uspio izjednačiti, prvo je to učinio Gerrard u 40. minuti iz penala, a onda je Bellamy u 74. postigao gol za konačnih 2:2.

No, Mancini je uvjeren da je sudija pogriješio svirajući kazneni udarac za Liverpool te ističe da je raniji start Charlieja Adama na našem Džeki bio očit penal.

"Bez tog jedanaesterca vjerovatno bismo pobijedili. Penal na Džeki je bio 100 posto, dok je Richardsa lopta prvo pogodila u nogu pa u ruku. Ne kritikujem sudiju, samo dajem svoje mišljenje", rekao je italijanski stručnjak. Dodao je kako je zadovoljan igrom svog tima, ali da je razočaran rezultatom.

"Nakon penala u prvom poluvremenu igrali smo dobro. Bilo je teško, Liverpool je jak, ali smo dali dva gola koja su nas vodila dalje. Njihov drugi gol je bio glup i nažalost odveo je njih u finale", dodao je Mancini.

"Sva takmičenja su važna i mi ćemo se fokusirati na ona koja su nam još u igri. Moramo dakle razmišljati o Premiershipu i Evropskoj ligi", rekao je Mancini za zvaničnu klupsku web-stranicu.