"Nogomet je čudesan"
11

Mancini: Ovo je bio savršeni finale lude sezone

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
"Nogomet je čudesan" - ponavljao je menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini nakon utakmice u kojoj su njegovi nogometaši s dva pogotka u sudačkoj nadoknadi napravili preokret protiv QPR-a (3-2) i treći put u historiji postali engleski prvaci.

S obzirom da je i Manchester United slavio kod Sunderlanda (1-0), "građanima" je u zadnjem kolu trebala domaća pobjeda protiv QPR-a da bi zadržali prvo mjesto. Iako su imali igrača više od 55. minute, u sudačku nadokandu su ušli sa zaostatkom 1-2 da bi pogocima Edina Džeke i Sergija Agüera u "fotofinišu" ipak došli do pobjede i naslova.

"Željeli smo ovaj naslov i zaslužili smo ga. Nakon 44 godine čekanja, poklanjam ovaj naslov našim navijačima, klubu, predsjedniku i vlasniku. Bio je ovo savršeni finale lude sezone. Kad pobijedite tim poput Manchester Uniteda dvaput u sezoni, onda je jasno da zaslužujete naslov", istaknuo je neposredno nakon dvoboja na Etihadu Mancini.

Još je veća euforija "pokosila" Cityjeva kapetana Vincenta Kompanyja.

"Ovo je najbolji trenutak u mome životu! Ali, moram biti iskren. Molim se da se ovakav scenarij poput današnjeg više nikad ne ponovi. U drugom poluvremenu jednostavno nismo uspjeli probiti obranu QPR-a. Jesam li prestao vjerovati? Nikad. Već smo se ove sezone vraćali, tako da sam vjerovao da možemo još jednom", rekao je Kompany, a njegov kontroverzni suigrač Mario Balotelli je iskoristio priliku za obračun sa svim kritičarima:

"Ova pobjeda dokazuje da smo najbolji. Imali smo dobru sezonu i zaslužili smo naslov. Što se mene tiče, previše ljudi govori loše stvari o meni. Sada moraju začepiti! Manchester City je veliki klub i ne vidim svoju budućnost drugdje."

Menadžer Uniteda Alex Ferguson je priznao da nije očekivao ovakvo mučenje gradskog rivala.

"Čestitam Cityju, svatko ko osvoji naslov je to i zaslužio jer je sezona duga i naporna. Nakon završetka naše utakmice, moji igrači nisu znali rezultat na Etihadu. Naravno, kad su čuli što se dogodilo, bili su razočarani, ali nikako drugačije i ne smije biti. Zadovoljan sam našom sezonom. S 89 bodova se u većini slučajeva osvaja naslov, ali danas nije bio naš red", poručio je škotski stručnjak.