"Rezultat nije iznenađenje"
0

Mancini: Nismo zaslužili izgubiti, ali imamo veće šanse za prolaz

Totalsport
Roberto Mancini
Roberto Mancini
Menadžer nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini izrazio je nezadovoljstvo, ali i vjeru u prolaz dalje nakon prve utakmice osmine finala Evropske lige u kojoj su Građani poraženi s 1-0 od Sportinga.

"Rezultat nije bio iznenađenje. Svašta se može dogoditi u nogometu. Mislim da nismo zaslužili izgubiti. Nismo igrali dobro. Imali smo prilika, ali nismo ih iskoristili. Imamo veće šanse za prolaz. U Manchesteru će biti drugačija utakmica, stvarat ćemo prilike i dati golove", rekao je Mancini.

"Nismo ih podcijenili. Svaka je utakmica teška i drugačija. Pokušali smo igrati dobar nogomet, ali ponekad ide, a ponekad ne. Još je jedna utakmica pred nama i vjerujem da imamo više šansi pobijediti u njoj", dodao je talijanski stručnjak koji je povrh poraza ostao bez kapitena Vincenta Kompanyja koji je teren napustio već u 12. minuti zbog povrede.

"Moramo pričekati dan ili dva, ali radi se o listu. Nadam se da ćemo imati Kompanyja natrag za deset dana ili dvije sedmice, ali imamo druga rješenja", dodao je Mancini.