Nogomet
2

Mancini: Nemamo se čega stidjeti, dali smo sve od sebe

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini insistira kako se njegova ekipa nema čega sramiti iako je sinoć nakon poraza u Dortmundu od Borussije (1-0) u Ligi prvaka propustila dohvatiti i Evropsku ligu.

City je "grupu smrti" završio na posljednjem mjestu bez pobjede u šest utakmica i osvojio je tek tri boda, što je najmanje koliko je neki engleski klub osvojio u grupi Lige prvaka. Prethodni negativan rekord držao je Blackburn sa četiri osvojena boda iz sezone 1995/96.

"Može vam biti neugodno ako ne dajete 100% od sebe u svakoj utakmici, ali kada dajete 100% svejedno vam se može dogoditi da izgubite. Mi smo željeli postići gol, ali imali smo velik problem i to nismo uspjeli", rekao je Mancini.

"Da biste pobijedili morate dati gol, inače ćete ili izgubiti ili će završiti 0-0. Mi u posljednje vrijeme nismo postigli puno golova, a moramo ako želimo pobjeđivati. Nismo propustili priliku za plasman dalje sada. Kada startate s onoliko grešaka kao što smo ih mi radili u prve dvije ili tri utakmice, tada se ne možete oporaviti.

Evropska liga? Naravno da smo se željeli kvalificirati, ali za to morate postići gol. Razočarani smo što nismo u Evropskoj ligi."

Novinari su potom talijanskom treneru dobacili kako je to možda dobro za Građane jer se ne moraju boriti na evropskom frontu i mogu se koncentrisati na Premiership.

"Očito nam to može pomoći u Premierligi, činjenica da nećemo igrati u Evropskoj ligi, ali željeli smo je igrati i to je bio naš cilj", zaključio je nakon susreta Mancini.