UEFA
0

Mancini neće biti kažnjen zbog svađe sa sudijama

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener manchester Cityja Roberto Mancini neće biti suspendovan zbog konfrontacije sa sudijskim trijom nakon sinoćnje utakmice Lige prvaka protiv holandskog prvaka Ajaxa koja je završena neriješeno, prenio je Goal.com.

Menadžer Cityja je bio bijesan nakon utakmice u kojoj je, prema njegovom viđenju stvari, engleski prvak uskraćen za jedanaesterac i čist pogodak koji bi Cityju donio važna tri boda.

Na ponovljenim snimcima vidjelo se da je danska trojka donijela ispravne odluke, ali Manchini se odlučio konfrontirati s glavnim sudijom Peterom Rasmussenom.

Međutim, UEFA je danas potvrdila da italijanski stručnjak neće biti kažnjen jer njegovo ponašanje nije prijavljeno u izvještaju utakmice.

"Delegat i sudija nisu ništa prijavili, tako da nikakvi disciplinski postupci protiv Mancinija neće biti pokrenuti", izjavio je glasnogovornik UEFA-e za "Guardian".

Napadač Cityja Mario Balotelli također je izbjegao kaznu iako je i on pokušao da se "obračuna" sa sudijama nakon posljednjeg zvižduka. U toj namjeri ga je spriječio kapiten ekipe Vincent Kompany.