Nogomet
3

Mancini ne isključuje mogućnost povratka u City

Klix.ba
Roberto Mancini (Foto: EPA)
Roberto Mancini (Foto: EPA)
Bivši menadžer Manchester Cityja, a sada prvi čovjek milanskog Intera, Roberto Mancini, nije isključio opciju povratka u engleski klub nekada u budućnosti.

U izjavi za Sky Sports on je rekao kako bi mu bilo zadovoljstvo da dobije priliku da se vrati engleskom fudbalu.

Dodao je da je uživa u životu u Italiji, ali da je i dalje veoma ponosan na postignuto sa Cityjem, odnosno titulu prvaka Premier lige i FA Cup.

"Oni sada igraju sa istim timom, njihovi važni igrači ostali su isti, a u posljednje vrijeme kupili su tri, četiri ili pet fudbalera i zasigurno napredovali. Mislim da je Pellegrini dobar menadžer, ali svake godine se može bolje", poručio je Mancini.

"Nisam vjerovao da bih se mogao vratiti u Inter. Volio bih se vratiti u Englesku jer tamo igraju fantastičan fudbal. Možda to nekada u budućnosti bude moguće", izjavio je Italijan.

City u subotu navečer igra protiv Chelseaja, a Mancini vjeruje da je njegov nekadašnji tim favorit za pobjedu i osvajanje prvog mjesta na tabeli.

"Moje mišljenje je da je Manchester City najbolji tim u Premier ligi, ali i Chelsea je jak jer imaju veoma dobre igrače", dodao je. "Mourinho je dobar menadžer koji im je donio pobjednički mentalitet. Mislim da će ovo biti važna utakmica. Ako City pobijedi, prvenstvo će zaista biti otvoreno. Ako izgubi, bit će teško".