City ponovo u najtežoj grupi
0

Mancini: Moramo zaigrati bolje u Ligi prvaka

FENA
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Roberto Mancini (Foto: Arhiv/AFP)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini vjeruje da njegov klub mora zaigrati mnogo bolje u Ligi prvaka ako ne želi da se drugu godinu zaredom suoči s eliminacijom već nakon prve runde takmičenja.

"Drugu godinu zaredom smo u Ligi prvaka i drugu godinu zaredom u najtežoj grupi", rekao je Mancini.

"Nakon što smo tokom godina napredovali u domaćem prvenstvu, moramo da zaigramo mnogo bolje i u Ligi prvaka. No, za to nemamo mnogo vremena, imamo još pet utakmica i moramo napredovati brzo", dodao je.

Mada je njegov tim relativno neiskusan kada je u pitanju nastup u Ligi prvaka, Mancini odbacuje neiskustvo kao razlog lošijih nastupa.

"Liga prvaka je teško takmičenje, ali nogomet je isti. Problem je u tome što uvijek igramo protiv najboljih timova iz različitih zemalja i svaka utakmica je teška. Nadam se da mogu popraviti učinak u Ligi prvaka i nadam se da smo došli do stepena kada možemo govoriti o osvajanju Lige prvaka", kazao je menadžer Cityja.

Naglasio je da njegova ekipe ne smije "dopustiti lagane bodove koji ih koštaju bodova", kao što je bio slučaj u meču s Realom koji je golovima Benzeme i Ronalda u finišu došao do preokreta i pobjede.