Sjajan igrač, ali ne igra uvijek dobro
0

Mancini: Želio sam udariti Samira Nasrija

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini, trener Manchester Cityja, priznao je da je ove sezone imao nagon da čak fizički napadne svog nogometaša, francuskog reprezentativca Samira Nasrija.

City je ove sezone, sada je to već očigledno, izgubio utrku s gradskim rivalom Unitedom koji će od njih preuzeti naslov prvaka engleske Premierlige, što je i sam Mancini nedavno priznao, a ujedno je izjavio i sljedeće:

"Nasri je posljednju utakmicu protiv Newcastlea (op.a. 4-0 za City) odigrao fenomenalno. Nije mi jasno zašto igrač takvih kvaliteta, a Samir je sjajan, ne igra daleko češće kao protiv Newcastlea. Jasno mi je da postoje utakmice kada se osjeti pad u formi, indisponiranost, ali on je vrlo često pokazivao svoje tužno lice u sezoni. Da, htio sam ga i udariti, prodrmati na taj način, da igra kao što je igrao protiv Newcastlea - rekao je talijanski strateg i dodao:

"Ne znam tačno koji je bio naš problem ove sezone. Uvijek je teže braniti, nego osvojiti, to je činjenica. Možda su moji igrači mislili da ćemo ove sezone lakše do naslova, a to je bila velika pogreška u stavu", zaključio je Talijan.