Moraju preuzeti odgovornost
0

Mancini: Igrači moraju preuzeti odgovornost za lošu igru

FENA
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini izjavio je kako njegovi nogometaši moraju preuzeti odgovornost za loše nastupe, jer u suprotnom neće igrati.

Mancini očekuje da vrhunski igrači, koji zarađuju velike sume novca, budu profesionalci i uvijek pruže maksimum.

"Kada sam bio igrač uvijek sam preuzimao odgovornost. Kada nisam dobro igrao, znao sam reći: 'Oprostite, nisam dobro igrao i dat ću sve od sebe u sljedećoj utakmici'. Tako bi trebalo biti i sada. Ne volim nogometaše koji nikada ne misle da su krivi, takvi kod mene neće igrati. Želim snažne igrače koji se, kao i ja, iživciraju i pokažu na terenu da zaslužuju igrati", prenijeli su engleski medije izjavu talijanskog stručnjaka.

Cityju predstoji težak zadatak u borbi za odbranu naslova prvaka s gradskim rivalom Unitedom, koji trenutno ima 15 bodova više.

"Nije lako osvojiti titulu. Prošle godine smo uspeli, ali to je bilo prebrzo. Obično je timu, koji 40 godina nije bio prvi, potrebno pet-šest godina za osvajanje Premier lige. Nama je to pošlo za rukom poslije dvije godine i normalno je da odmah sljedeće godine bude teško, ali još imamo šanse", poručio je Mancini.

Manchester City i Aston Villa igraju večeras u 21 sat, u Birminghamu, posljednju utakmicu 28. kola engleskog nogometnog prvenstva. U slučaju pobjede City će zaostatak za vodećim Unitedom smanjiti na 12 bodova.