Nogomet
1

Mancini: Galatasaray je zaslužio pobjedu

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Trener nogometaša Galatasarayja Roberto Mancini inzistira kako je njegova ekipa zasluženo savladala talijanskog prvaka Juventusa 1-0 i time izborila nokaut-fazu takmičenja Lige prvaka.

Bio je to nastavak utakmice prekinute u utorak nakon 31 minute igre pri rezultatu 0-0. Snijeg i grad onemogućili su igru u Istanbulu u utorak navečer, a u ranim poslijepodnevnim satima srijede susret je ipak nastavljen, ali u teškim uvjetima, mokroj i blatnjavoj podlozi.

"Bilo je teško igrati nogomet u ovakvim uvjetima i rekao sam već ranije da je opasno po igrače, te da je bolje da se možda ne igra. Sinoć je igra praktički bila nemoguća jer je ledena podloga prekrila travnjak i niko nije želio nastaviti. Rekao sam UEFA-inom delegatu da prema mom mišljenju nije u redu igrati ni danas", rekao je Mancini za Sky Sport Italiju.

"Na poluvremenu je već bilo prekasno. Juve je želio igrati prije utakmice ili barem nisu ništa rekli. Ja se slažem s Conteom (Juventusov trener), da je bilo nemoguće igrati nogomet za obje strane. Postala je to lutrija. Nakon toga bila je to otvorena utakmica i mi smo bili agresivniji, pa smo zaslužili pobjedu, možda zato jer smo znali da moramo pobijediti."