"Kupite mi titulu"
0

Mancini: Dajte mi još novca i srušit ću United

Sarajevo-x.com
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Cityja Roberto Mancini pozvao je čelnike tog kluba da mu daju još novca kako bi srušio gradskog rivala Manchester United.

Menadžer Uniteda Alex Ferguson i njegova ekipa su uzdrmani, nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu. No, Mancini smatra da treba još pojačanja ovog mjeseca kako bi City osvojio prvenstvenu titulu nakon 44 godine.

"To bi mogao biti prvi naslov nakon mnogo godina i moramo učiniti sve što možemo da ga osvojimo", rekao je Mancini za britanski tabloid The Sun. No, vlasnici Cityja moraju voditi računa o propisima, tako da žele da Mancini najprije nešto proda pa onda kupuje. Predloženi transfer Teveza u Milan, vrijedan 25 miliona funti, i dalje stoji. Osim problema sa žutim kartonima i povredama, Manciniju će problem predstavljati i to što će ključni vezni igrač Yaya Toure i stoper Kolo Toure morati ići na Afrički kup nacija.

Upitan o činjenici da ne može kupovati prije prodaje, Mancini je rekao: "Da, da, to je problem, ali ako nemamo igrača, bit će nam teško". Vlasnik Ciytja Sheikh Mansour potrošio je 500 miliona funti na pojačanja od 2008. godine.