Nogomet
0

Mancini: City i dalje zaostaje za evropskom elitom

Totalsport
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Roberto Mancini (Foto: AFP)
Donedavni menadžer nogometaša Manchester Cityja Roberto Mancini smatra da njegov bivši klub i dalje zaostaje u usporedbi s najboljim evropskim klubovima.

City je proteklih godina ostvario velike uspjehe, pa je tako 2011. osvojen FA Cup, a godinu dana kasnije i Premierliga. No, nakon što je prošla sezona okončana bez trofeja Mancini je ostao bez posla.

Ono što je ostalo kao velika mrlja na Mancinijevom radu u Cityju je činjenica da Građani nisu uspjeli proći grupu u Ligi prvaka u dvije posljednje sezone.

"Rekao bih da je City pomalo poput Juventusa. Sazrijevaju, ali još malo zaostaju za velikim evropskim klubovima. Za osvajanje Lige prvaka treba vam iskustvo i prava ekipa. Nema puno utakmica i ako dva puta pogriješite, ispali ste", rekao je Mancini za The Sun te dodao:

"U Ligi prvaka prošle godine mi smo imali najtežu grupu. Sada su oni izgubili dvojicu važnih igrača u Carlosu Tevezu i Mariju Balotelliju i bit će im teško. Bayern je ekipa koju treba pobijediti jer su puni zvijezda, snažni su u odbrani i u kontranapadima. Ipak, Barcelonu i dalje smatram najjačom ekipom.