Priznao nakon današnje utakmice
27

Mancini: Balotellija ćemo vjerovatno prodati na ljeto

Klix.ba/Totalsport
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Mario Balotelli (Foto: AFP)
Trener Manchester Cityja Roberto Mancini priznao je danas novinarima da će vjerovatno prodati Marija Balotellija nakon današnje utakmice u kojoj su poraženi od Arsenala i u kojoj je talijanski fudbaler zaradio crveni karton.

Odgovarajući na pitanje novinara hoće li prodati Balotellija na kraju sezone, šef “građana” je odgovorio da su šanse vrlo velike.

“Vjerovatno, ali to opet zavisi, jer Balotelli je fantastičan igrač. No, s njim svaki put riskiramo, kao što je to bilo danas protiv Arsenala. S druge strane on je igrač koji može postići gol u posljednjoj minuti”, izjavio je Mancini.

Trener “građana” koji poznaje Balotellija još od njegove 17. godine je dodao da se 21-godišnji mora uozbiljiti ukoliko želi imati uspješnu fudbalsku karijeru.

“Volim ga kao čovjeka, volim ga kao igrača, jer ga poznajem. On nije loš čovjek, također fantastičan je igrač, ali u ovom trenutku, jako mi je teško gledati ga kako baca svoj talent i svoj kalitet. Nadam se zbog njega da će shvatiti da treba promijeniti svoje ponašanje ukoliko želi imati uspješnu karijeru u budućnosti”, rekao je Mancini, prenose britanski mediji.

City je inače danas izgubio utakmicu protiv Arsenala, kada je Mikel Arteta doveo svoju ekipu do pobjede u 87. minuti susreta.

Upitan za šanse u osvajanje naslova menadžer Cityja je nakon susreta rekao:

"Matematički nije gotovo, ali jasno je da će biti vrlo teško. Imamo sljedeću utakmicu za tri dana i pokušat ćemo pobijediti. Nikad ne reci nikad u nogometu. U životu treba davati sve od sebe sve do kraja. Na kraju, ako ne osvojimo naslov, to će biti vjerovatno jer su oni (Manchester United, op.a.) bolji od nas", komentirao je Mancini.

Upitan je Mancini i za komentar brutalnog starta napadača svoje ekipe Marija Balotellija na nogu Alexa Songa iz 20. minute koji mu je sudac Martin Atkinson progledao kroz prste iako je mogao nesretnom Kameruncu slomiti nogu. Na kraju je Balotelli isključen, ali tek u 90. minuti zbog drugog žutog kartona.

"S klupe nisam isprva vidio start, ali bio je to grub start."

Tada su Manicnija novinari upitali misli li da će Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza naknadno dodatno kazniti talijanskog napadača, na što je rekao: "Nadam se!"