Talijan propustio Newcastle
2

Mancini: Balotelli? Ostao je kod kuće jer mora trenirati

Totalsport
Engleski prvak Manchester City do subotnje pobjede 3-1 u gostima kod Newcastlea u 17. kolu Premiershipa stigao je bez pomoći talijanskog reprezentativnog napadača Marija Balotellija, koji nije konkurirao za sastav.

Na upit ima li Balotelli budućnost u Cityju, a takvo pitanje stiglo je zbog sve češćih spekulacija kako će nedisciplinirani napadač vrlo brzo promijeniti sredinu, Mancini je odgovorio:

"Da, zašto ne? Ostao je kod kuće samo zašto što mora raditi i trenirati".

Talijanski stručnjak apostrofirao je važnost pobjede, nakon što je njegova ekipa u prošloj rundi kod kuće izgubila veliki derbi od gradskog rivala Uniteda s 3-2.

"Kada igrate prvu sljedeću utakmicu nakon poraza, bilo kakvog poraza, a pogotovo od Manchester Uniteda, važno je što brže opet početi pobjeđivati. Mi smo ovdje pobijedili i to su vrijedna tri boda, jer ne vjerujem da će ovdje mnogi pobjeđivati", kazao je Mancini.

Kasnije je Manchester United kod kuće dobio Sunderland s 3-1, te je održao razmak od šest bodova na vrhu tabele ispred Cityja.

Na upit kakvu je poruku poslao menadžeru Manchester Uniteda Alexu Fergusonu i njegovim igračima s igrom i rezultatom u gostima kod Newcastlea, Mancini je naglasio:

"Manchester Unitedu ćemo poslati poruku samo 25. decembra čestitajući im Božić. Sezona je duga. Ferguson bolje zna nogomet od mene i dobro zna da prvenstvo nije gotovo niti tri runde prije kraja, a kamoli kada je ostalo još ovako puno do kraja sezone", rekao je Mancini.