Premiership
0

Manchesteru pobjeda, Chelseaju samo bod

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U srijedu su odigrane dvije utakmice u engleskom nogometnom prvenstvu. Manchester United je pobjedom protiv Portsmoutha 2-0 na Old Traffordu u zaostaloj utakmici 27. kola napravio novi veliki korak ka obrani naslova prvaka.

Gosti su tokom cijele utakmice uputili samo jedan udarac u okvir gola.

"Crveni vragovi" su poveli u 9. minuti, kada je na asistenciju Ryana Giggsa udarcem desnom nogom poentirao Wayne Rooney. Zasluženu pobjedu domaćina potvrdio je Michael Carrick pogotkom u 82. minuti utakmice.

Manchester United je ovom pobjedom pobjegao Liverpoolu na tri boda prednosti. Važno je pritom istaknuti da je Manchesteru do kraja prvenstva ostalo još šest utakmica, a Liverpoolu jedna manje, odnosno pet.

Chelsea je na svom Stamford Bridgeu u susretu 33. kola odigrao tek 0-0 protiv Evertona, koji je još jednom potvrdio da je vrlo neugodan gost. Iako su domaćini pokazali nešto više, ne može se reći da gosti iz Liverpoola nisu zaslužili jedan bod.

Štoviše, imali su i oni jako dobrih prilika, a pogotovo u završnici utakmice. Chelsea je najbliži pogotku bio u trećoj minuti sudačke nadoknade, kada je Didier Drogba snažnim udarcem iz voleja uzdrmao gredu.

Everton je u protekle dvije sezone ostajao neporažen na prvenstvenim gostovanjima na Stamford Bridgeu kod Chelseaja (oba puta je rezultat bio 1-1), a jedan bod osvojili su i treću sezonu zaredom. Chelseajevi navijači su vjerojatno nakon ovog remija prestali razmišljati o borbi za naslov prvaka, budući da 'sada imaju pet bodova manje od Manchester Uniteda i utakmicu više.

Premiership, 33. kolo:

Chelsea - Everton

zaostala utakmica 27. kola:

Manchester United - Portsmouth 2-0 (Rooney 9, Carrick 82)

Redoslijed: 1. Manchester United 74 (-1), 2. Liverpool 71, 3. Chelsea 68, 4. Arsenal 62, 5. Aston Villa 54, 6. Everton 53...