Premiership
0

Manchester Unitedu samo bod protiv Newcastlea

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Newcastlea i Manchester Uniteda odigrali su na St. James Parku dvoboj 33. kola Premiershipa. Završilo je bez pobjednika i golova 0-0.

Iako se ekipa Sir Alexa Fergusona nametnula od samog početka, te je imala bolje prilike kao i dominaciju u posjedu lopte (60%), te udarcima prema golu (19-12), na kraju nije uspjela pronaći put do mreže Tima Krula.

Tako je već u drugoj minuti 23-godišnji holandski golman "svraka" zaustavio "zicer" Javiera Hernandeza iz neposredne blizine nakon lijepog ubacivanja Waynea Rooneyja. U 19. minuti "crveni vragovi" imali su možda i najbolju priliku na susretu kada je malo iskosa s lijeve strane Rooney neometan pucao preko gola. U nastavku je Fergusonov sastav najbliže golu bio u 69. minuti kada je Ryan Giggs pucao s desetak metara neposredno kraj stative. Imao je i Newcastle svojih prilika, uglavnom iz kontranapada, ali Edwin van der Sar nije se dao iznenaditi.

Osvojenim bodom Manchester United je došao do jubilarnog 70. ovosezonskog, te je pobjegao drugoplasiranom Arsenalu na sedam bodova razlike uz utakmicu više. Arsenal će priliku za smanjenje prednosti i vraćenje prvenstva u neizvjesnost imati već u srijedu na gostovanju kod Tottenhama na White Hart Laneu.

Premiership, 33. kolo:

Newcastle - Manchester United 0-0

Redoslijed: 1. Manchester United 70, 2. Arsenal 63 (-1), 3. Chelsea 61 (-1), 4. Manchester City 56 (-1), 5. Tottenham 53 (-1)..., 9. Newcastle 40...