Repriza Lige prvaka
0

Manchester United uzvratio Barceloni

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U Washingtonu su, u noći sa subote na nedjelju po srednjoevropskom vremenu, nogometaši Barcelone i Manchester Uniteda odigrali prijateljsku utakmicu. S 2-1 je slavio sastav Alexa Fergusona.

Bila je to repriza finalne utakmice posljednjeg izdanja Lige prvaka, s tim da je ovom prilikom slavila engleska ekipa. Podsjetimo, u finalu Lige prvaka je katalonska ekipa bila uvjerljiva i pobijedila 3-1. Ovom prilikom je Barva ipak bila vidno oslabljena, pa tako nisu igrali Messi, Xavi, Puyol, Mascherano...

Manchester United je poveo u 22. minuti pogotkom Portugalca Nanija. Rezultat se nije mijenjao sve do dvadeset minuta prije kraja kada je Alcantara izjednačio, no tih 1-1 je na semaforu stajalo samo šest minuta. U 76. je Michael Owen, koji je naknadno ušao na teren, postigao pogodak vrijedan pobjede svoje ekipe.

Recimo da je utakmicu gledala 81.000 gledatelja.

Manchester United je igrao u sastavu: De Gea - Rafael, Evans, Vidić, Evra, Cleverley, Nani, Anderson, Young, Rooney, Welbeck, a u igru su još ušli Owen, Diouf, Jones, Obertan, Giggs, Smalling i Fabio.

Barcelona je startala u sastavu: Victor Valdes - Dos Santos, Busquets, Fontas, Abidal, Keita, Alcantara, Iniesta, Afellay, Pedro, Villa. U drugom dijelu su još igrali Espinosa, Riverola, Balliu, Armando, Carmona i Cuenca.

Prijateljska utakmica:

Manchester United - Barcelona 2-1 (Nani 22, Owen 76 / Alcantara 70)