Nogomet
0

Manchester United spreman ponuditi 47 miliona eura za Villu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španski sportski dnevnik AS objavio je vijest kako je Manchester United spreman Valenciji poslati izdašnu ponudu za njenog napadača, španskog reprezentativca Davida Villu.

AS ima informaciju da je Manchester United voljan odvojiti za Villu 47 miliona eura, a možda čak i više od toga. Alex Ferguson je upravi svog kluba poručio da želi dovesti Villu, te da na tom transferu ne treba štedjeti, što znači da bi ponuda mogla biti i još jača od spomenutih 47 miliona eura.

Zna se da je United primio 94 miliona eura na ime odštete za Cristiana Ronalda, a klub je u potrazi za kvalitetnim napadačem kojim bi nadomjestili njegov odlazak, kao i Carlosa Teveza, koji je također napustio klub.

Villa je u nekoliko navrata isticao da ne želi otići iz Španije, što ne znači da želi ostati u Valenciji. Ovaj je napadač bio povezan s odlaskom u madridski Real, a u zadnje vrijeme i s transferom u Barcelonu koja, međutim, nema novaca kojima bi mogli konkurirati ponudi Manchester Uniteda, ukoliko su informacije koje je objavio AS tačne.