Nogomet
0

Manchester United školuje petogodišnjaka za City

Totalsport
Charlie Jackson
Charlie Jackson
Charlie Jackson ima samo pet godina i za svoju dob fantastično barata loptom. Primijetili su to prvi iz nogometne akademije Manchester Uniteda, dok je maleni Englez iz Manchestera imao svega tri godine.

Odnedavno je dječak završio u Unitedovu internatu na vlastito razočaranje: žestoki je, naime, navijač Unitedova gradskog rivala Cityja.

"Njegovi su idoli Joe Hart i Mario Balotelli. Skoro je pa uvrijeđeno otišao na prvi trening. Odbijao je to do posljednjeg trenutka. Konačno sam mu rekao: "Čuj, dopustit ćemo ljudima iz Uniteda da te treniraju. Ako jednog dana postaneš jako dobar, moći ćeš u City", rekao je dječakov otac Andy, inače knjigovođa po zanimanju.

Kako pravila ne dopuštaju da se s maloljetnicima potpisuju ugovori, Charlie je pristao, te sada jednom sedmično s dječacima starijim godinu dana trenira u sklopu Unitedova razvojnog programa.

"Nismo odredili nikakve dugoročne ciljeve, pa ni nogometne. U slučaju da prestane uživati u nogometu, pronaći ćemo mu nešto drugo."

"Nikad ga neću ničime pritiskati, iako bi bilo lijepo kada bi jednog dana zaigrao za City", zaključio je tata Andy, očigledno i sam Cityjev navijač koji samo, čini se, više vjeruje Unitedovu obrazovnom programu.