Bilo gusto, bilo 0:2
0

VIDEO / Manchester United savladao Schalke za veliku prednost

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Manchester United ostvario je veliku prednost u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Schalkea slavivši rezultatom 0:2 na Veltins Areni.

Ekipa legendarnog trenera sir Alexa Fergusona tako je na dobrom putu da razbije prokletstvo u utakmicama sa njemačkim timovima u Ligi prvaka. U prethodna dva polufinala sa njemačkim ekipama, "crveni đavoli" su oba puta izvlačili deblji kraj, 1997. godine protiv Borussije iz Dortmunda i Bayera iz Leverkusena 2002. godine. Ovom su pobjedom osigurali značajnu prednost uoči revanša na "teatru snova".

Iako je Manchester United imao veliki broj šansi, sve do 67. minute nisu uspjeli pronaći put do mreže fantastičnog golmana Neuera. Ipak, "crveni đavoli" su uspjeli postići gol preko iskusnog Ryana Giggsa koji je rutinski pogodio nakon sjajne asistencije Waynea Rooneyja.

Tri minute nakon toga, i Rooney se upisuje u listu strijelaca nakon gotov identične akcije. Ovaj put je asistent bio Javier Hernandez.

Do kraja meča Manchester United je uspio zadržati veliku prednost i revanš na domaćem terenu mogu dočekati u potpunom miru i bez pritiska.