Nogomet
0

Manchester United šalje Rooneyja u SAD na liječenje

Totalsport
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Wayne Rooney (Foto: Reuters)
Iz redova Manchester Uniteda, aktuelnog engleskog nogometnog doprvaka, objavili su da šalju Waynea Rooneyja u Portland na sedmicu dana kako bi sanirao povredu skočnog zgloba.

"Mislimo da je u najboljem interesu kluba mala promjena scenarija. Na Rooneyju je u posljednje vrijeme bila velika medijska pažnja. Želimo mu stvoriti okruženje u kojem će se na najbolji način moći oporaviti i pripremiti za nastavak sezone u što kraćem periodu", objasnio je Mike Phelan, pomoćnik menadžera Manchester Uniteda Sir Alexa Fergusona, aludirajući na pažnju koju je Rooney privukao prvo varanjem trudne supruge s prostitutkom, a potom i odugovlačenjem oko potpisivanja novog ugovora.

Posljednje tri sedmice Rooney je izvan terena zbog spomenute povrede, a ove je sezone potpuno izvan forme, čemu svjedoči i tek jedan postignuti gol za "crvene vragove" u svim takmičenjima i to s bijele tačke. Sada kada se ipak odlučio na potpisivanje produženja, u klubu s Old Trafforda žele ga vidjeti u čim boljim izdanjima, te ga žele vratiti u prošlosezonsku formu (26 golova u Premiershipu) na fizičkom i psihičkom nivou.

Rooney će tako u subotu otputovati "preko bare" i propustit će najmanje sljedeće tri utakmice svog kluba, uključujući i ljuti gradski derbi protiv Cityja koji je na rasporedu sljedeće srijede u sklopu 12. kola Premiershipa na Gradskom stadionu u Manchesteru.