Nogomet
43

Manchester United porazio Sunderland i izbio na čelo tabele u Premiershipu

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Manchester United je na pravi način iskoristio kiks gradskog rivala Manchester Cityja, te pobjedom nad Sunderlandom na domaćem terenu zasjeo na čelo tabele u Premiershipu.

Crveni đavoli su trijumfovali rezultatom 3:0, a pogotke za vrijednu pobjedu postigli su Depay, Rooney i Mata. Važne pobjede ostvarili su i Arsenal na gostovanju kod Leicestera rezultatom 5:2, te Liverpool koji se dosta mučio sa Aston Villom na Anfieldu, ali koji je do kraja ipak uspio ostvariti trijumf rezultatom 3:2

Leicester je poveo protiv Arsenala golom Vardyja, da bi preokret potom iskreirali Theo Walcott i Alexis Sanchez koji je postigao hat-trick. Do kraja je poraz domaćina svojim drugim golom ublažio Vardy, da bi konačnih 2:5 u samom finišu postavio Giroud.

Milner i dva puta Sturrigdje su bili strijelci za Liverpool u trijumfu nad Aston Villom, dok je pogotke za goste postigao Rudy Gestede.

West Ham je nastavio igrati po sistemu toplo – hladno, pa je nakon pobjede na Etihadu danas jedva spasio bod u duelu protiv Norwicha. Meč igran na stadionu Boleynd Ground okončan je rezultatom 2:2. Strijelci za Čekićare bili su Sakho i Koyate, dok su pogotke za gostujući tim postigli Brady i Redmond.

Premiership, sedmo kolo:

Leicester – Arsenal 2:5 Liverpool – Aston Vila 3:2

Manchester United –Sunderland 3:0 Southampton – Swansea 3:1 Stoke – Bournemouth 2:1 West Ham – Norwich 2:2