Nogomet
50

Manchester United ponudio Ibrahimoviću astronomski ugovor

Klix.ba
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Zlatan Ibrahimović (Foto: EPA)
Holandske novine Telegraaf su objavile da će švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović postati prvo pojačanje Manchester Uniteda ovog ljeta, kao i da će moći ostati u klubu kao asistent menadžeru.

Manchester United je navodno već ponudio jednogodišnji ugovor s opcijom produženja saradnje na još jednu godinu. Ibri će uskoro isteći ugovor s PSG-om, tako da će kao slobodan igrač preći u novi klub.

Zlatanu je ponuđen bonus za potpisivanje ugovora u iznosu od 10,4 miliona eura koje će dobiti čak i ako napusti klub nakon jedne sezone. Tridesetčetverogodišnji napadač će navodno sedmično dobijati 328.000 eura, što je nešto manje u odnosu na sedmičnu platu koju je primao u PSG-u.

Ako Ibra odluči napustiti United nakon jedne sezone, ako se uračuna bonus od 10,4 miliona eura, onda će njegova sedmična plata iznositi otprilike 511.113 eura.

Ibrahimović želi ponovo raditi s Joseom Mourinhom koji će preuzeti Manchester United, a namjerava osvojiti i poneki trofej u Engleskoj nakon što je osvajao trofeje u Holandiji, Italiji, Španiji i Francuskoj.