Novi uspjeh "crvenih vragova"
0

VIDEO / Manchester United osigurao 19. titulu prvaka Engleske

Sarajevo-x.com/Totalsport
U utakmici 37. kola engleske Premier lige, Manchester United je gostovao kod Blackburna. Unitedu je ova utakmica bila važna jer je sa osvojenim bodom ovjerio 19. titulu prvaka Engleske. Ekipa Alexa Fergusona je na gostovanju kod Blackburna remizirala rezultatom 1:1.

Igrači Alexa Fergusona su odmah na početku utakmice dali do znanja da će učiniti sve kako bi već u ovoj utakmici osigurali novu titulu prvaka. No, Blackburn je ipak poveo u 20. minuti golom Bretta Emertona. Primljeni pogodak nije pokolebao "crvene vragove" koji su nastavili s napadima. U prvom poluvremenu priliku za to nisu iskoristili Rooney i Hernandez.

U drugom dijelu susreta je United nastavio dominirati na terenu. Do izjednačenja i boda vrijednog titule je Fergusonova ekipa došla u 73. minuti i to nakon jedanaesterca kojeg je precizno izveo Rooney. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata. Zvaršena je rezultatom 1:1. United je kolo prije kraja postao engleski prvak u sezoni 2010/2011.

Blackburn je ovim porazom propustio uhvatiti tri bitna boda u borbi za opstanak, ali takvo što nije promaklo Wolverhamptonu i Blackpoolu. Wolverhampton je pobijedio na gostovanju Sunderland s 3-1, dok je u "kiši" golova Blackpool kao domaćin svladao Bolton 4-3.

Ostale se utakmice ovog kola igraju tokom nedjelje, te u utorak.

Blackburn -Manchester United 1:1 (Emerton 20, Rooney 73.)


szólj hozzá: B1-0M