Goal.com
0

Manchester United odustao od Sneijdera

Totalsport
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Wesley Sneijder (Foto: AP)
Portal Goal.com, prema izvoru s Old Trafforda, piše kako je izvršni predsjednik Manchester Uniteda David Gill odustao od pregovora s Wesleyjem Sneijderom zbog previsoke plaće koju je tražio Holanđanin.

Veznjak milanskog Intera i reprezentacije Holandije do daljnjeg ostaje u redovima talijanske ekipe. Nakon dugotrajnih pregovora s Manchester Unitedom problem je igračeva plaća. Holanđanin je naime ultimativno tražio sedmičnu plaću u iznosu od 200 hiljada funti, dok je Gill u ime Manchester Uniteda nudio najviše 170 hiljada funti.

Uz to, Gill nije želio ozbiljno narušiti klupsku politiku po kojoj ne kupuju igrače starije od 26 godina, a Sneijder je godinu dana stariji, te oni vjeruju da će mu cijena padati do idućeg prelaznog roka.

Sneijderov menadžer Soren Lerby potvrdio je kako su tražili upravo tu visinu plaće jer nisu htjeli pristati na manje od onoga što ima u Interu.

Mediji u Engleskoj sada nagađaju kako će nakon penzionisanja Paula Scholesa više prilika dobiti mladi Tom Cleverley, a spominju i mogućnost da u idućem prelaznom roku Ferguson ponovno pokuša angažirati i hrvatskog reprezentativca Luku Modrića ukoliko on do tada ne završi u Chelseaju.