Premiership
2

Manchester United nastavio pobjednički niz, saigrač matirao Begovića

Totalsport
S utakmice Manchester United-Sunderland (Foto: AFP)
S utakmice Manchester United-Sunderland (Foto: AFP)
Manchester United, vodeća ekipa Premiershipa, ostvarila je petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, sa vladavši na Old Traffordu Sunderland s 3-1 u 17. kolu lige. Sunderlandu je ovo bio treći poraz u zadnja četiri kola.

Put ka očekivanoj pobjedi sastava menadžera Alexa Fergusona utkao je 29-godišnji Holanđanin Robin van Persie, koji je poentirao lijevom nogom u 16. minuti i zabio svoj 12. gol ove sezone. Time se poravnao s Michuom iz Swanseaja na vrhu tabele strijelaca. Samo tri minute kasnije je Cleverley povećao prednost domaćina preciznim udarcem desnom nogom, a u 59. minuti je Wayne Rooney zabio iz blizine na asistenciju Van Persieja. Za goste je smanjio Campbell u 72. minuti.

Bila je to četvrta uzastopna pobjeda Uniteda protiv Sunderlanda u međusobnim dvobojima. Crveni vragovi sada opet imaju šest bodova prednosti pred gradskim rivalom Cityjem na vrhu tabele.

Fulham je na Loftus Roadu poražen od Queens Park Rangersa s 2-1.

Queens Park Rangers, ekipa koju je nedavno preuzeo bivši Tottenhamov menadžer Harry Redknapp, ostvario je prvu pobjedu ove sezone, te se pomaknuo s posljednjeg na pretposljednje mjesto na tabeli. U zadnja četiri kola su Rangersi neporaženi. Nakon tri uzastopna remija, dočekali su napokon prvu utakmicu u prvenstvu u kojoj su uzeli puni plijen. Najveće zasluge za to ima dvostruki strijelac, Marokanac Adel Taarabt, koji je poentirao u 52. i 69. minuti. Četiri od pet golova u Premiershipu zabio je protiv londonskih rivala.

Everton je na gostovanju kod Stokea, bh. reprezentativca Asmira Begović, odigrao 1-1. Shawcross je bio najzaslužniji za vodstvo gostiju u 36. minuti, jer je nakon ubačaja Pienaara nespretno zahvatio loptu glavom i poslao je u vlastitu mrežu. U 52. minuti je konačnih 1-1 postavio Kenwyne Jones. Dugu loptu poslao mu je Shawcross, a Jones je u skoku nadvisio Jagielku, te je odličnim udarcem matirao Howarda. Bio je to 1.000. gol koji je Everton primio u Premierligi.

Mogao je malo kasnije Jones zabiti i drugi gol, ali je koljenom pogodio u gredu.

Odličan niz nastavila je i ekipa Norwicha, koja je kod kuće pobijedila Wigan s 2-1. Bila je to treća uzastopna pobjeda Kanarinaca, odnosno 10. uzastopna utakmica bez poraza. U tom periodu je Norwich upisao šest pobjeda i četiri remija.

Ekipa Liverpoola priredila je novo razočarenje svojim navijačima, jer je na Anfieldu izgubila od Aston Ville s 3-1. Liverpool je prije ovog duela prvi puta u sezoni povezao dvije pobjede u prvenstvu i taman se činilo kako je tim Brendana Rodgersa u uzlaznoj putanji, ali Aston Villa, kojoj je ovo tek četvrta pobjeda ove sezone, očitala je lekciju Redsima. Christian Benteke je bio apsolutni junak ove utakmice, zabio je dva gola i dodao jednu asistenciju. Prvi gol zabio je preciznim udarcem s više od 20 metara u 29. minuti, onda je u 40. minuti odigrao krasnu povratnu loptu petom strijelcu Weimannu, a u 51. minuti je ušao u kazneni prostor Liverpoola pored odbrane domaćina kao da ne postoji i još jednom matirao Reinu. Kapiten Liverpoola Steven Gerrad postavio je konačni rezultat 1-3 u 87. minuti.

Premiership, 17. kolo:

Newcastle - Manchester City 1-3 (Ba 51 / Agüero 10, Garcia 39, Yaya Toure 78) Manchester United – Sundrland 3-1 (Van Persie 16, Cleverley 19, Rooney 59 / Campbell 72) Stoke City – Everton 1-1 (Jones 52 / Shawcross 36 – ag) Liverpool – Aston Villa 1-3 (Gerrard 87 / Benteke 29, 51, Weimann 40)

Norwich – Wigan 2-1 (Pilkington 15, Hoolahan 64 / Maloney 51) QPR – Fulham 2-1 (Taarabt 52, 69 / Petrić 88)