Premiership
0

Manchester United jedva spasio bod

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Manchester United i Sunderland odigrali su 2-2 na Old Traffordu u 8. kolu Premiershipa. ''Crveni vragovi'' su dva puta gubili, a drugi su pogodak postigli u sudačkoj nadoknadi.

Bod za Fergusonovu družinu spasio je Ferdinand, ali ne Manchesterov engleski reprezentativac Rio, koji je cijelu utakmicu prosjedio na klupi, već njegov mlađi brat, 24-godišnji Anton Ferdinand, srednji branič Sunderlanda, koji je autogolom u trećoj minuti sudačke nadoknade omogućio Unitedu izjednačenje na konačnih 2-2. Evra je snažno opalio, lopta nije išla u smjeru gostujućih vrata, ali se odbila od Ferdinanda i završila u mreži.

Tako je Sunderland propustio jedinstvenu priliku osvojiti tri boda na Old Traffordu, kojima je bio jako blizu. Gosti se nisu grčevito branili, čak i u trenucima kada su vodili, a imali su vodstvo dva puta u ovoj utakmici.

Darren Bent je je postigao vrlo lijepi gol za 0-1 već u 7. minuti, prizemnim udarcem s 18 metara. Bio je to Bentov već sedmi prvenstveni pogodak ove sezone. ''Crveni vragovi'' su izjednačili u 51. minuti sjajnim pogotkom Berbatova, iz voleja dok je bio leđima okrenut golu.

No, u 58. minuti – novi šok za domaće navijače. Kenwyne Jones je u skoku sa varatom Uniteda Benom Fosterom bio spretniji, možda i snažniji, te je glavom poentirao za 1-2. U 85. minuti su gosti ostali bez isključenog Kierana Richardsona (drugi žuti), a jalovu inicijativu uspjeli su domaći nogometaši ipak okruniti, više sretno nego spretno, autogolom Antona Ferdinanda u sudačkoj nadoknadi.

Tako se Manchester United već drugu utakmicu zaredom na svom stadionu u Premiershipu provukao u sudačkoj nadoknadi. Michael Owen je zabio u šestoj minuti dodatka za pobjedu 4-3 protiv gradskog rivala Cityja, a ovoga puta im je za izbjegavanje poraza pomogao suparnički autogol...

 

Premiership. 8. kolo:

Bolton – Tottenham 2-2 (Gardner 3, Davies 69 / Kranjčar 34, Ćorluka 73)

Burnley – Birmingham 2-1 (Fletcher 53, Bikey 62 / Larsson 90+5)

Hull – Wigan 2-1 (Vennegoor 60, Geovanni 68 / Sinclair 87)

Wolverhampton – Portsmouth 0-1 (Yebda 19)

Manchester United – Sunderland 2-2 (Berbatov 51, A. Ferdinand ag 90+3 / Bent 7, Jones 58) Redoslijed: 1. Manchester United 19, 2. Chelsea 18 (-1), 3. Tottenham 16, 4. Liverpool 15 (-1), 5. Manchester City 15 (-2), 6. Sunderland 13...