Službeno
0

Manchester United doveo Lindegaarda

Totalsport
Anders Lindegaard (Foto: Reuters)
Anders Lindegaard (Foto: Reuters)
Iz engleskog su Premierligaša Manchester Uniteda objavili da su s golmanom Aalesunda i danske nogometne reprezentacije Andersom Lindegaardom (26) potpisali troipogodišnji ugovor.

Danac je prošao ljekarski pregled te se stavio na raspolaganje Alexu Fergusonu. Zasad, jasno, samo na treninzima. Pravo nastupa ne može imati prije nego što se formalno otvori januarski prijelazni rok.

Golmana s četirima nastupima za dansku reprezentaciju iskusni škotski strateg kluba s Old Trafforda smatra potencijalom dostojnim da jednog dana zamijeni Edwina van der Sara, 40-godišnjaka koji bi se na kraju sezone trebao povući u penziju.

"Anders je jedan od najtalentovanijih mladih evropskih golmana. U Manchester Unitedu uvijek gledamo na budućnost, a ovaj smo put doveli golmana sa sjajnom sadašnjošću ali istovremeno i budućnošću koja obećava još više", rekao je Ferguson, dok se sam golman, novi Danac na golu slavnog kluba nakon legendarnog Petera Schmeichela, nadovezao: "Priključiti se Manchester Unitedu za mene je san koji se pretvorio u stvarnost."