Pred 70.700 gledatelja
0

VIDEO / Manchester United bolji od MLS All-Starsa

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nogometaši Manchester Uniteda savladali su All-Stars tima MLS lige s 5-2 u utakmici odigranoj u Houstonu, na stadionu Reliant pred 70.728 gledatelja.

All-Stars utakmice MLS lige obilježavaju dvoboji najvećih zvijezda profesionalne američko-kanadske lige i uglednih evropskih protivnika, a ove sezone počasni gost bio Manchester United.

Iako su MLS All-Stars ekipe slavile u pet od prethodnih šest dvoboja s Evropljanima, uključujući i pobjedu nad Chelseajem (1-0) 2006. godine, protiv mlađahnog Manchester Uniteda nisu imali šanse.

Već u 24. sekundi utakmice “crveni vragovi” su vodili nakon gola Federica Machede, a u 13. minuti bilo je 2-0 za United nakon što je 18-godišnji talijanski napadač pospremio ubačaj Nanija iz kornera. Gol nade za MLS All-Stars zabio je Brian Ching u 63. minuti, ali su Darron Gibson, Tom Cleverley i Javier Hernandez otklonili svaku rezultatsku neizvjesnost. Konačan je rezultat postavio Dwayne De Rosario u 89. minuti.

Posljednju prijateljsku utakmicu tokom predsezonske turneje po američkom kontinentu Manchester United će odigrati u petak protiv Chivas Guadalajare, nakon čega se vraćaju u Englesku.

Otvarajuću utakmicu nove premierligaške sezone United igra 16. avgusta protiv Newcastlea, a prethodno će 7. avgusta odigrati dvoboj Community Shielda protiv Chelseaja.