Nogomet
0

Manchester United blizu dogovora za Varanea

Totalsport
Raphaël Varane
Raphaël Varane
Menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson saznat će u idućih 48 sati je li njegova ponuda za Lensovog odbrambenog nogometaša Raphaëla Varanea bila zadovoljavajuća ili ne.

Uprkos ispadanju Lensa u niži rang takmičenja francuske nogometne lige, Varane je bio najsvjetlija tačka ekipe, te je svojim igrama osvojio Fergusona koji je za njega ponudio oko 10 miliona funti.

Iako su za usluge ovog 18-godišnjaka zainteresirani i neki drugi klubovi poput PSG-a i Real Madrida, Varane će vrlo vjerovatno odabrati Manchester kao svoju destinaciju zbog mogućnosti odlaska na posudbu. Naime, Varane je naglasio da mu je najbitnije da bude dio prvog tima, a kako Ferguson na njega gleda kao na ulaganje u budućnost, neće imati problema s time da ga pusti u neki klub na posudbu da stekne dodatno prvoligaško iskustvo.

Predsjednik Lensa Garvais Martel naveo je kako se nada da će se ova priča brzo završiti.

"Sudeći prema interesu klubova mislim da je nemoguće zadržati ga. Zato se nadam da će se transfer realizirati u narednih 48 sati, jer sam upravo proveo četiri sata na telefonu", rekao je Martel.

Varane je za Lens u prošloj sezoni upisao 24 nastupa, te pritom postigao dva pogotka.