Nogomet
0

Manchester United bez Vidića i Ferdinanda na Rangerse

Totalsport
Nemanja Vidić i Rio Ferdinand
Nemanja Vidić i Rio Ferdinand
Rio Ferdinand i Nemanja Vidić, udarni par centralnih stopera Manchester Uniteda, propustit će susret 5. kola grupe C nogometne Lige prvaka protiv Glasgow Rangersa.

Susret se igra u srijedu na Ibroxu, a menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson odlučio je obojicu izostaviti iz kadra iako nemaju problema s povredama.

Kako u subotu Manchester United igra težak premierligaški susret protiv Blackburna, te potom četvrtfinale Carling Cupa protiv West Hama sljedećeg utorka, Ferguson je procijenio da je bolje spomenuti dvojac odmoriti, budući da vjeruje da i bez njih United može barem do boda na Ibroxu koji bi im i teoretski osigurao drugi krug takmičenja.

U susretu protiv Rangersa očekuje se da bi priliku za nastup trebali dobiti velški veteran Ryan Giggs i Wayne Rooney, obojica oporavljeni od povreda.

Manchester United predvodi grupu C s 10 osvojenih bodova, Valencia je druga sa sedam, dok su Rangersi treći s pet bodova na kontu. Posljednjeplasirani Bursaspor propustio je u četiri dosad odigrana kola osvojiti ijedan bod.